جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

از تلاش های اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور قدردانی میکنم

 

به گزارش امور ارتباطات و رسانه اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور

دکتر خسروپناه دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در اولین همایش ملی حکمرانی و نظام سیاست‌گذاری فرهنگی ضمن تشکر از تلاش های اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور افزود؛

این روزها که مصادف با چهلمین سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است، نزدیک به ۲۰۰ نشست تخصصی و چهار همایش ملی برگزار شده است. اگر از ما سؤال شود که در گام دوم انقلاب اسلامی چه رویکردی در شورای عالی انقلاب فرهنگی دارید؟ باید پاسخ دهیم که در این دوره به دنبال تبدیل حکومت‌داری علم و فرهنگ به حکمرانی علم و فرهنگ هستیم.

وی افزود: در حکمرانی باید جمع زیادی از نخبگان مشارکت داشته باشند و صرفاً یک جمع کوچک بیشتر به‌منزله حکمرانی هرمی خواهد بود. دولت‌ها معمولاً یا در حکومت‌داری علم و فرهنگ جمعی، که مسئولیت دارند، تصمیم می‌گیرند و یا تصمیم‌گیری را به جمع اقلیتی می‌سپارند؛ لذا توده‌های مردمی و نخبگان تصمیم‌ساز نیستند.

در حکمرانی علم و فرهنگ مدنظر مقام معظم رهبری، مدیران تصمیم‌ساز نیستند، بلکه مردم، دانشمندان و نخبگان تصمیم‌ساز هستند.

حجت‌الاسلام خسروپناه با اینکه هنر مجموعه‌ای از معرفت مهارت و خلقت است که زائیده مبتنی بر تخیل عقل آدمی است، گفت: ویژگی دیگر حکمرانی علم و هنر، رصدمحور بودن است، یعنی در این حکمرانی باید نیازهای جامعه در نظر گرفته شود.

وقتی هنر به نوعی حکومت‌داری از سوی مدیران با قدرت‌های اقتصادی باشد، دیگر به نیاز مردم توجه نمی‌کند، اما در حکمرانی علم و فرهنگ رصد نیازهای جامعه محور است و مسائل جامعه، مسائل هالیوود و بالیوود نیست که از آنها الهام بگیریم.